HTML

SvédCsavar

4 hét története Svédországban, avagy hogyan is élem túl a kiküldetést.

Friss topikok

  • Laurana: Ez a második kép ez egyszerűen fantasztikus, gyönyörű!! Tök jó lenne, ha folytatnád a blogot... A... (2008.04.08. 07:08) -1. nap
  • Laurana: A fehér fotel valóban nagyon poén :-D De a második kép az nagyon jo! (2008.04.07. 20:05) Egy pár kép szombatról
  • Gabe: Jó lenne pár fénykép a másik hotelről/szobákról, hogy össze tudjuk hasonlítani. Mondjuk ez tényleg... (2008.03.07. 12:08) 2. nap

Linkblog

Archívum

1. nap

2008.03.06. 19:23 gr_balu

Az első munkanap reggele akár jól is indulhatott volna: szépen sütött a Nap, sehol egy felhő. Viszont a szobában hideg és a fürdőben nincs is fűtés :) Nem baj, majd a reggeli jó lesz, gondoltam. A kajával még nem is lett volna baj, de az ebédlő... hát hogyismondjam... családias volt. Végülis sok időt nem kellett ott tölteni, mert indulni kellett dolgozni.
8:41-kor felkerekedtünk és ideiglenes munkahelyünk felé vettük az irányt. Sok gondot nem okozott a megtalálása hála a GPS-nek. A recepción már várt minket a főfejes és megkaptuk a belépőkártyánkat meg a kódot hozzá és persze az elmaradhatatlan "látogató" feliratú kártyát (gondolom ezt jelenti a "besökare" :) ). Ezután átnyargatlunk egy másik épületbe ahol kijelölték a helyünket. Természetesen nem tudtak létesíteni 9 helyet nekünk egy kupacban és még az accountokat sem csinálták meg a céges hálózathoz. Az emberke szerint "Csehszlovákiában" van az IT részleg és ott nem dolgoznak gyorsan. Mi azért mondtuk neki, hogy ilyen ország igazából nincs is ;) Jómagam egy külön szobába kerültem 2 másik kollegámmal, a többiek egy nagyobb részben vannak a svédekkel.
Itt akkor ki is térnék a svédekre... Nem igazán pajtáskodnak velünk, igazából köszönni sem köszönnek :) Nem tudom, hogy ez annak köszönhető-e, hogy elvisszük a munkáját pár embernek vagy amúgy is ilyenek. Angolul tud kb. mindenki (mármint nem csak ott a cégnél), szóval nyelvi nehézségek nincsenek. A svéd nyelv különben nem tűnik olyan nehéznek, már abból a szempontból, hogy elég sok szó ismerős németből és angolból, szóval néha a svéd feliratokkal is elboldogulok :) Az "utca embere" barátságos, na és persze a svéd lyányok sem csúnyák általában ;)
Az első napon sok szakmai dolog nem történt, csak az accountokat akartuk megszerezni... Szerencsére az épületben van ebédlő, ami 11:20-kor nyit és 11:35-kor már 30méteres sor van, szóval résen kell lenni. A főmufti meghívott minket ebédre, szóval legalább hétfőn spóroltunk kicsit. Az ebéd 65kr, ami kb. 1800Ft. Ebbe beletartozik az üdítő, saláta, a kaja persze :), és a végén kávé és süti. Lehet, hogy csak a környezetváltozás az oka, de nekem még így sem volt elég... Lehet venni 10napos jegyet is és úgy naponta "csak" 60kr.
A nap legfőbb vívmánya az volt, hogy 2 munkatársam talált egy remek hotelt ami alig volt drágább mint az aktuális viszont klasszisokkal jobb. Melóból hazafelé meg is tekintettük: a szoba király, az ebédlő a belső udvaron, van szauna, gőzkabin, jacuzzi... :) Szóval költözünk:) Ezt persze már aznap nem lehetett megoldani, úgyhogy még egy éjszaka következett a gázos helyen. Még szerencse, hogy nem nagyon pakoltam ki... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://svedcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr57368778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása